Jump to content

Разликата между любов и секс


Recommended Posts

Публикувано във факти.бг:

Човешкият мозък прави  разграничение между любов и секс, смятат американските учени, цитирани от списание „Health”.

Учени от университетите на Ню Йорк и Ню Джърси доказват, че романтичната любов е биологична потребност, далеч различаваща се от сексуалното желание. Тя е много по-близка до такива чувства като глад, жажда, необходимост от наркотици, отколкото до емоционалните състояния като възбуда или страст.

След сканиране на човешкия мозък, става ясно, че според степента на задълбочаване на отношенията, невронната активност свързана с романтичната любов, също търпи значителни промени. 

Психолозите смятат, че разбирането за „любов“ сред младото поколение е вид психично заболяване, примесено с мания, слабоумие и измама. Влюбените младежи странят от приятелите и роднините си. Освен това, те започват да прибягват към редица безумни постъпки към своите партньори – натрапчиво звънене по телефона, серенади, безсъние, болезнена ревност. Ако състоянието е такова, от научна гледна точка,  то напълно може да се приеме за психоза.

 

Според някои хора няма разлика между правене на любов и правене на секс. Физически това е така, защото те са напълно еднакви. Но психически двата акта са напълно различни.

Предлагаме ви няколко различия между прост сексуален акт и акт изпълнен със страст и емоции.

1. Когато правите секс за първи път с партньора си, често този момент е плануван предварително, има предварителна нежна любовна игра и телата ви си пасват перфектно. Нещата с простия сексуален акт стоят по малко по-различен начин. В този случай партньорът ви може да не е ваше гадже и решението за полов контакт да бъде чисто спонтанно и да се дължи изцяло на временно бушуващи хормони.

2. Друго различие е обстановката по време на секс. Ако искате да го направите в стая с ароматни свещи, на легло покрито с рози, то вие най-вероятно ще правите любов. Но ако вашето желание е да гo пpaвитe нa зaднaтa ceдaлĸa нa aвтoмoбил, тoaлeтнa в caмoлeтa, в acaнcьop или дpyгo пpocтpaнcтвo cлeд ĸoeтo мoжe дa имa пpaвни пocлeдици, то най-вepoятнo тoвa ще бъде caмo ceĸc.

3. Важен елемент са песните по време на любовен акт. Ако за фон се използват романтични песни като "The fear You Won`t Fall"  или "Wild Horses", то говорим за чувствено изживяване. Но, ако песните са от вида "Crazy B**ch" или "Every Girl" едва ли правите любов.

Разбира се не винаги е задължително да има музика, но ако тя е част от обстановката, то именно тя ще покаже за какъв вид секс говорим.

4. Много голяма роля, показваща взаимоотношенията между двама души играят последствията след сексуален акт. След правене на любов следват прегръдки и нежни целувки. А след секс, следва фразата „Това беше страхотно“, последвана от обръщане на другата страна и заспиване или още по-често наблюдавано действие е пълното разделяне на двамата партньори (единия си облича дрехите и си заминава).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Добавено като богат текст.   Променете на обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание е върнато.   Изчистете редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...